formoline-L112-logo
Full 1
Q&A
Συχνές Ερωτήσεις
Full 1

Συχνές ερωτήσεις

Εδώ θα βρείτε τις πιο συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με το formoline L112 EXTRA.

Το formoline L112 EXTRA είναι ένας φυσικός «δεσμευτής» λιπιδιών σε μορφή δισκίου, το οποίο μπορεί να μειώσει τη θερμιδική πρόσληψη από το διατροφικό λίπος κατά δύο τρίτα περίπου, όταν χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες.

Η αποτελεσματικότητα του ιατροτεχνολογικού αυτού προϊόντος κατηγορίας III, που κατασκευάζεται στη Γερμανία, έχει αποδειχθεί σε αρκετές κλινικές μελέτες, δημοσιευμένες στα πιο έγκριτα επιστημονικά περιοδικά.

Το κύριο συστατικό του formoline L112 EXTRA είναι η άπεπτη δραστική ίνα πολυγλυκοζαμίνης L112. Είναι φυσικής προέλευσης και λόγω της δομής της, μπορεί να δεσμεύσει μεγάλες ποσότητες λιπιδίων, δηλαδή λιπών, λιπαρών οξέων και χοληστερόλης, στο πεπτικό σύστημα. Τα δεσμευμένα λίπη των τροφίμων δεν μπορούν να απορροφηθούν και έτσι οι θερμίδες που περιέχουν δεν είναι διαθέσιμες στο σώμα.

Το formoline L112 EXTRA είναι ιατροτεχνολογικό προϊόν και διατίθεται μόνο στα Φαρμακεία.

Όχι, το formoline L112 EXTRA δεν είναι φάρμακο και έτσι διατίθεται χωρίς ιατρική συνταγή. Συμβουλευτείτε τον Φαρμακοποιό σας. 

Συμβουλή: Για απώλεια βάρους λαμβάνεται από 2 δισκία formoline L112 EXTRA καθημερινά με νερό, με τα δύο κύρια γεύματα με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά.

Για τον έλεγχο του βάρους, 1 δισκίο είναι αρκετό 2 φορές την ημέρα, μαζί με τα δύο κύρια γεύματα.

Το L112 συνιστάται με …
• Πίτα ή ψωμί με γύρο (μπιφτέκι / λουκάνικο /σουβλάκι)
• Πίτσα
• Ζυμαρικά με κρέας
• Παστίτσιο
• Πατάτες τηγανιτές
• Ψητό με σάλτσα
• Σνίτσελ παναρισμένο
• Τιραμισού
• Γαλακτομπούρεκο και σιροπιαστά 
• Κρεατικά 
• Σνακ και πατατάκια κ.α.

Το L112 δεν απαιτείται για…
• Σαλάτα με ντρέσινγκ χαμηλών λιπαρών
• Λαχανικά στον ατμό
• Γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά (1,5% λιπαρά)
• Φρουτοσαλάτα

To formoline L112 EXTRA συνιστάται για υπέρβαρους και παχύσαρκους.

Οι ενήλικες με ΔΜΣ (δείκτης μάζας σώματος) 25 ή περισσότερο θεωρούνται υπέρβαροι. Ο τύπος υπολογισμού είναι: ΔΜΣ = (σωματικό βάρος σε κιλά)/(ύψος σε μέτρα)². Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τον παρακάτω πίνακα για να προσδιορίσετε εάν έχετε κανονικό βάρος για το ύψος σας ή εάν είστε υπέρβαροι. Εάν δεν είστε υπέρβαροι το formoline L112 EXTRA δεν είναι απαραίτητο.

Το formoline L112 EXTRA είναι εύκολο στη χρήση.

Για απώλεια βάρους λαμβάνεται από 2 δισκία formoline L112 EXTRA καθημερινά με νερό, με τα δύο κύρια γεύματα με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά.

Για τον έλεγχο του βάρους, 1 δισκίο είναι αρκετό 2 φορές την ημέρα, μαζί με τα δύο κύρια γεύματα.

Η λήψη formoline L112 EXTRA να γίνεται με άφθονο υγρό για να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα και να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή μεταφορά των δισκίων στο στομάχι.

Ένα πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα μπορεί επίσης να συμπληρώσει την ανάγκη για βιταμίνες κατά τη διάρκεια της δίαιτας. 

Σημείωση:
Η πολυγλυκοζαμίνη L112 είναι μια φυσική ίνα. Απαιτείται επαρκής ενυδάτωση για βέλτιστη αποτελεσματικότητα και καλή ανεκτικότητα. Τουλάχιστον 250 ml (μεταλλικό) νερό με κάθε λήψη ή τσάι χωρίς ζάχαρη είναι κατάλληλα για το σκοπό αυτό.

Για τη μείωση του βάρους συνιστούμε από 2 δισκία formoline L112 EXTRA καθημερινά με νερό, με τα δύο κύρια γεύματα.

Το δραστικό συστατικό του formoline L112 EXTRA είναι μια πολυγλυκοζαμίνη με ειδικό μοριακό βάρος και βαθμό αποακετυλίωσης άνω του 80%. Το ασκορβικό οξύ και τα πρόσθετα τρυγικού οξέος υποστηρίζουν επίσης την δράση. Το αποτέλεσμα είναι ένα β 1,4-πολυμερές κατασκευασμένο από D-γλυκοζαμίνη και N-ακετυλο-D-γλυκοζαμίνη, μοναδικής προδιαγραφής L112. Αυτό το βιοπολυμερές θα αναφέρεται στο εξής ως πολυγλυκοζαμίνη L112 ή PG L112 για συντομία.

Η πολυγλυκοζαμίνη L112 μειώνει την πρόσληψη χοληστερόλης από τα τρόφιμα. Το συνολικό επίπεδο χοληστερόλης μειώνεται κατά 9,6%, όπου η τιμή της LDL μειώνεται σημαντικά.

Παρενέργειες:
Η κατανάλωση του formoline L112 EXTRA μπορεί προσωρινά να αλλάξει τη σύσταση των κοπράνων. Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, αναφέρθηκαν πεπτικά προβλήματα (δυσκοιλιότητα, μετεωρισμός, φούσκωμα), κυρίως όταν η πρόσληψη υγρών ήταν ανεπαρκής.

Αλλεργίες:
Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις είναι πιθανές αλλεργικές αντιδράσεις σε ένα από τα συστατικά ή σε υπάρχουσα αλλεργία στα ακάρεα σκόνης στο σπίτι (τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν: εξάνθημα, πρήξιμο, κνησμό, ναυτία, εμετό, διάρροια).

Συνολικά, το formoline L112 EXTRA μπορεί να περιγραφεί ως πολύ καλά ανεκτό.

Εάν εμφανιστούν παρενέργειες ή αλληλεπιδράσεις, συνιστάται να διακόψετε το formoline L112 EXTRA και να συμβουλευτείτε γιατρό ή φαρμακοποιό, εάν είναι απαραίτητο.

Μπορείτε να πάρετε το formoline L112 EXTRA ενώ λαμβάνετε αντισυλληπτικά χάπια. Ωστόσο, θα πρέπει να το πάρετε τουλάχιστον 4 ώρες πριν ή μετά τη λήψη του αντισυλληπτικού χαπιού. 

Η formoline L112 EXTRA δεν επηρεάζει τη δράση των αντισυλληπτικών χαπιών.

Δεν συνιστάται η λήψη του formoline L112 EXTRA κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και/ή του θηλασμού.

Τα αναπτυσσόμενα παιδιά και οι έφηβοι θα πρέπει να λαμβάνουν το formoline L112 EXTRA μόνο μετά από ιατρική συμβουλή.

Το formoline L112 EXTRA δεν πρέπει να ληφθεί από άτομα με μακροχρόνια χρήση φαρμάκων που μειώνουν τις κινήσεις του εντέρου. Σε κάθε περίπτωση αν λαμβάνεται φαρμακευτική αγωγή συμβουλευτείτε τον Γιατρό ή τον Φαρμακοποιό σας.

Όχι – τα δισκία formoline L112 EXTRA θα πρέπει να λαμβάνονται ολόκληρα με ένα μεγάλο ποτήρι νερό. 

Επίσης, να μη διαλύετε τα δισκία formoline L112 EXTRA σε νερό για κατάποση.

Λαμβάνοντας 2 x 2 δισκία formoline L112 EXTRA ημερησίως, μπορεί να επιτευχθεί 50 % μεγαλύτερη απώλεια βάρους από ό,τι εάν το άτομο ακολουθήσει μια υποθερμιδική δίαιτα μόνο.