formoline-L112-logo

Διατήρηση Βάρους μετά από Δίαιτα - Tips

Αφού καταφέρατε να μειώσετε το βάρος σας και διώξατε τα περιττά κιλά, η επόμενη πρόκληση είναι να διατηρήσετε το βάρος σας στο επιθυμητό επίπεδο για πολύ καιρό μετά!

Στις περισσότερες περιπτώσεις, άνθρωποι καταφέραν να μειώσουν το βάρους τους ακολουθώντας μια αυστηρή δίαιτα, αλλά το πήραν πάλι πίσω σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό είναι γνωστό ως φαινόμενο «γιο-γιο», όπου ουσιαστικά το βάρος ανακυκλώνεται λόγω έλλειψης συνέπειας στο αρχικό πρόγραμμα διατροφής.

Συνεπώς, η διατήρηση βάρους μετά από μια δίαιτα είναι μια δύσκολη υπόθεση για τους περισσότερους! Είναι όμως κάτι που μπορεί να επιτευχθεί ακολουθώντας μια σειρά χρήσιμων συμβουλών που σχετίζονται με τη διατροφή, τη φυσική δραστηριότητα, αλλά και τον γενικότερο τρόπο ζωής μας!

Συμβουλές για Διατροφή και Διατήρηση Βάρους

Διατροφή:

 • Συνεχίστε την υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή: Επιλέξτε τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, όπως φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, όσπρια, άπαχα γαλακτοκομικά και ψάρι. Περιορίστε την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων, γλυκών και ανθυγιεινών λιπαρών.
 • Μην παραλείπετε γεύματα: Το συχνό και μικρότερο σε μέγεθος γεύμα βοηθά στην τόνωση του μεταβολισμού και στη μείωση της αίσθησης πείνας που μπορεί να οδηγήσει σε λαιμαργία και κατανάλωση μεγάλης ποσότητας φαγητού σε σύντομο χρονικό διάστημα.
 • Μετρήστε τις θερμίδες : Χρησιμοποιήστε μετρητές μερίδων ή ζυγαριά κουζίνας για να διασφαλίσετε ότι δεν καταναλώνετε παραπάνω θερμίδες απ’ ότι χρειάζεστε.
 • Μασήστε καλά την τροφή σας: Αυτό βοηθά στην καλύτερη πέψη της και ενισχύει την αίσθηση κορεσμού
 • Πίνετε άφθονο νερό: Το νερό βοηθά στην ενυδάτωση και αποτοξίνωση του οργανισμού, και επίσης ενισχύει την αίσθηση κορεσμού!
 • Διαβάστε προσεκτικά τις ετικέτες των τροφίμων: Δώστε προσοχή στις ετικέτες των συσκευασμένων τροφίμων που αγοράζετε! Περιέχουν αναλυτικές πληροφορίες για τις θερμίδες και τα συστατικά τους!

Συμβουλές για Φυσική Δραστηριότητα και Διατήρηση Βάρους

Φυσική δραστηριότητα:

 • Αυξήστε την καθημερινή σας δραστηριότητα: διαλέξτε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ, περπατήστε ή κάντε ποδήλατο για μικρές αποστάσεις, περπατήστε για μερικά λεπτά κάθε μέρα. Βρείτε μια σωματική δραστηριότητα που σας αρέσει και μπορείτε να διατηρήσετε μακροπρόθεσμα, και εντάξτε τη στην καθημερινότητά σας. Με αυτό τον τρόπο καίτε θερμίδες ευκολότερα!

Συμβουλές για Τρόπο Ζωής και Διατήρηση Βάρους

Γενικές συμβουλές:

 • Κοιμηθείτε επαρκώς: Η έλλειψη ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη όρεξη και τάση για ανθυγιεινές διατροφικές επιλογές. Φροντίστε να προσφέρετε στον εαυτό σας το απαραίτητο χρονικό διάστημα που χρειάζεται για ξεκούραση!
 • Διαχειριστείτε το άγχος: Το χρόνιο άγχος μπορεί να οδηγήσει σε συναισθηματική υπερφαγία και λαιμαργία, με αποτέλεσμα την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας τροφής. Βρείτε υγιείς τρόπους για να διαχειριστείτε το άγχος, όπως η άσκηση, η γιόγκα ή ο διαλογισμός.
 • Παρακολουθήστε την πρόοδό σας: Ζυγίζεστε τακτικά (π.χ. μία φορά την εβδομάδα) και καταγράψτε τα γεύματά σας και την άσκησή σας. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε στο σωστό δρόμο και να τηρείτε ένα ημερολόγιο με την πρόοδό σας.
 • Μην απογοητεύεστε από τα μικρά παραστρατήματα: Μην σας αγχώνει αν βγείτε εκτός προγράμματος, είναι κάτι συνηθισμένο που συμβαίνει σε όλους! Το σημαντικό είναι να επανέλθετε στις υγιεινές σας συνήθειες το συντομότερο δυνατό.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές θα αυξήσετε θεαματικά τις πιθανότητές σας για διατήρηση του ιδανικού σας βάρους για πολύ καιρό μετά! Επιπλέον, θα αποφύγετε την ανακύκλωση του βάρους και φαινόμενα τύπου «γιο-γιο» που όχι μόνο παίρνετε πίσω τα κιλά που χάσατε, αλλά επιβαρύνετε και σημαντικούς δείκτες της υγείας σας!

Extra Tip: formoline L112 EXTRA για αποτελεσματική διατήρηση του βάρους στο επιθυμητό επίπεδο!

Στη προσπάθειά σας να διατηρήσετε το βάρος σας στο επιθυμητό επίπεδο έχετε επίσης ως πολύτιμο σύμμαχο το formoline L112 EXTRA! Κλινικά αποδεδειγμένα συμβάλλει στη μείωση του βάρους και διατήρηση του βάρους στο επιθυμητό επίπεδο για πολύ καιρό μετά!

Προσθέστε το formoline L112 EXTRA στην καθημερινή σας διατροφή, για να μειώσετε τις θερμίδες από τα γεύματά σας με έξυπνο τρόπο και να διατηρήσετε το ιδανικό σας βάρος!

Μάθετε περισσότερα για την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα του formoline L112 Extra στην απώλεια και στη διατήρηση του βάρους στο www.formoline.gr