formoline-L112-logo

Φάρμακα και Αδυνάτισμα

Τα φάρμακα κατά της παχυσαρκίας είναι μια μορφή θεραπείας που μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να χάσουν βάρος. Είναι διαθέσιμα μόνο με ιατρική συνταγή και πρέπει να χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με αλλαγές στον τρόπο ζωής, όπως υγιεινή διατροφή και άσκηση.

Τύποι φαρμάκων κατά της παχυσαρκίας

Υπάρχουν διάφοροι τύποι φαρμάκων , χάπια και ενέσιμα, κατά της παχυσαρκίας, που δρουν με διαφορετικούς τρόπους:

  • Αναστέλλουν την απορρόφηση λίπους από το γαστρεντερικό σύστημα. Τα φάρμακα αυτής της κατηγορίας, όπως η ορλιστάτη, μειώνουν την ποσότητα λίπους που απορροφάται από το σώμα.

  • Μειώνουν την όρεξη. Τα φάρμακα αυτής της κατηγορίας, όπως η λιραγλουτίδη και η σεμαγλουτίδη, ρυθμίζουν τα επίπεδα σακχάρου και μειώνουν την όρεξη και την επιθυμία για φαγητό.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των φαρμάκων κατά της παχυσαρκίας

Τα φάρμακα κατά της παχυσαρκίας μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να χάσουν βάρος και να βελτιώσουν την υγεία τους.

Ωστόσο όμως μπορεί να έχουν και μειονεκτήματα, όπως:

  • Ανεπιθύμητες παρενέργειες. Τα φάρμακα κατά της παχυσαρκίας μπορεί να προκαλέσουν ήπιες παρενέργειες, όπως επείγουσα διάρροια, ναυτία και δυσκοιλιότητα, αλλά και πολύ σοβαρές όπως παγκρεατίτιδα, καρκίνο θυροειδούς και ηπατική δυσλειτουργία.
  • Το κόστος. Τα φάρμακα κατά της παχυσαρκίας δεν καλύπτονται από τους ασφαλιστικούς φορείς και η θεραπεία είναι αρκετά ακριβή.
  • Η μη συμμόρφωση του ασθενούς. Τα φάρμακα κατά της παχυσαρκίας πρέπει να χρησιμοποιούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα για να είναι αποτελεσματικά και επιπλέον τα νέας γενιάς είναι σε ενέσιμη μορφή κάτι που δεν αντέχουν οι ασθενείς.

Ποιοι μπορούν να πάρουν φάρμακα κατά της παχυσαρκίας

Τα φάρμακα κατά της παχυσαρκίας μπορούν να χορηγηθούν σε άτομα με Δείκτη Μάζας Σώματος (BMI ) ≥30 kg/m2 ή ≥27 kg/m2 με συνυπάρχουσες επιπλοκές της παχυσαρκίας, όπως διαβήτης τύπου 2, υπέρταση ή υψηλή χοληστερόλη.

Πώς να πάρετε φάρμακα κατά της παχυσαρκίας

Τα φάρμακα κατά της παχυσαρκίας πρέπει να χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με αλλαγές στον τρόπο ζωής, όπως υγιεινή διατροφή και άσκηση. Είναι σημαντικό να ακολουθείτε τις οδηγίες του γιατρού σας ή του Φαρμακοποιού σας σχετικά με τη χρήση των φαρμάκων αυτών.

Ποιες εναλλακτικές υπάρχουν για το αδυνάτισμα χωρίς φάρμακα.

Υπάρχουν αρκετές άλλες επιλογές στο Φαρμακείο που μπορούν να βοηθήσουν στο αδυνάτισμα. Ξεχωριστή κατηγορία αποτελούν τα Ιατροτεχνολογικά συμπληρώματα. Αυτά τα προϊόντα έχουν μελετηθεί και αξιολογηθεί και η αποτελεσματικότητα και ασφάλεια τους έχει τεκμηριωθεί από Επιστημονικούς φορείς με κλινικές μελέτες. Ένα τέτοιο μοναδικό προϊόν κυκλοφορεί εδώ και λίγους μήνες και στην χώρα μας. Το formoline extra παράγεται στη Γερμανία, κυκλοφορεί σε 60 άλλες χώρες και έχει Ευρωπαϊκή άδεια κυκλοφορίας. Εκτός του ότι έχει σπάνια παρενέργειες, μειώνει επιπλέον χοληστερόλη και τριγλυκερίδια.

Συμπέρασμα

Τα φάρμακα κατά της παχυσαρκίας μπορούν να είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για τη διαχείριση της παχυσαρκίας, αλλά δεν είναι η μόνη επιλογή. Σημαντικό είναι να μιλήσετε με το γιατρό ή το Φαρμακοποιό σας πριν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε φάρμακα για να αντιμετωπίσετε την παχυσαρκία.

Σας άρεσε το νέο μας άρθρο με τίτλο: «Φάρμακα και Αδυνάτισμα»;

Διάβασε περισσότερα κείμενα που σε ενδιαφέρουν στο νέο μας blog.